Tu cum comunici în Social Media?

Tu cum comunici în Social Media?

Social Media înseamnă comunitate, socializare nu OLX! Când vei alege să te conectezi cu audiența ta, să începi să formezi relații, să te faci remarcată atunci vei începe să descoperi că aceasta poate funcționa și pentru tine!

“Comunicarea este cheia SUCCESULUI”

 

Interacțiunea cu publicul, oricât de mare sau mic, este esențială pentru a începe să te bucuri cu adevărat de afacerea ta online. Pentru a cita o frază des utilizată “Comunicarea este cheia SUCCESULUI” așa că pregătește-te pentru viitorul tău și începe să muncești la formarea de relații în Social Media, concentrându-te asupra modului în care comunici online.

 

Pentru astăzi am pregătit pentru tine câteva sfaturi de comunicare pe care le vei putea aplica ACUM pe Facebook

RĂSPUNDE LA TOATE COMENTARIILE

 

Atunci când începi să primești comentarii, te simți mult mai bine! Nu de multe ori accesez pagini și rămân surprinsa câte comentarii sunt fară răspuns. 

Comentariile sunt o formă de susținere și implicare a audienței tale care demonstrează că se bucură de ceea ce împărtășești în Social Media, deci este important să răspunzi.

 

Poți să alegi să mulțumești sau doar să recunoști comentariul primit! Răspunde cu drag şi din suflet! Răspunde la fiecare comentariu, chiar dacă ai mai răspuns la altele similare și oferă tag persoanei respective!

 

❤️✨🔥👍

Emoji-urile adaugă personalitate prezenței sau comunicării tale online, precum și puțin farmec. Folosirea excesivă nu este o strategie excelentă, dar îmbogățirea conținutului cu un emoji bine ales pentru a oferi valoare la ceea ce spui este o idee minunată.

 

Comunicarea online se învârte în jurul contextului și tonul poate fi deseori interpretat greșit. Uneori, doar un răspuns în cuvinte poate părea rece! Nu ne dorim acest lucru, vrei să fii văzută ca fiind accesibilă, prietenoasă, interactivă și “angajată” în discuție.

În acest fel emoji-urile te pot ajuta să comunici eficient atunci când vrei să rupi barierele online.

 

COMENTARII VIDEO

 

În această perioadă, când toată lumea spune VIDEO, VIDEO, LIVE, LIVE răspunsurile tale la anumite întrebări sau comentarii le poți alege că fiind răspunsuri VIDEO. De să nu iei în considerare un răspuns sub forma unui scurt video decât să începi să tastezi o poveste de zeci de cuvinte! Efectul va fi WOW (până să-ți scriu aceste rânduri, era doar o idee, dar în acest moment am realizat PUTEREA răspunsului VIDEO în pagina de Social Media)

 

#HASHTAGS

 

Hashtag-urile conectează oameni! 

 

Chiar zilele trecute am urmărit o discuție pe Facebook în care o antreprenoare NU recomanda folosirea #hashtag-urile în postări pe FB deoarece scad reach-ul 😮 și atât. A indus în eroare persoane pe care le cunosc! 

 

FOLOSIȚI #HASHTAG-URI cu încredere! Da, nu diluați targetarea prin folosirea a zeci de asemenea cuvinte! Alege unul personalizat pentru brandul tău iar ulterior maxim 2 prin care să targetezi o audiența interesată de subiectul abordat.

 

EVITĂ LIMBAJUL TEHNIC

 

Ne lăsăm prinse în acesta capcană de multe ori. Nu este greșit să folosești câțiva termeni din domeniul tău de activitate, dar ce este mult strică. Așa că dacă îți dorești să educi publicul tău, să-i oferi valoare, prinde în planul editorial o zi dedicată EXPLICAŢIILOR. Chiar poți să adopți o prezență prietenoasă și să începi prin a spune “ De multe ori am folosit X termen așa că iată de ce este important pentru brandul meu”

ÎNȚELEGE CINE ESTE AUDIENȚA TA

 

Cred că deja te-am plictisit! Dar îți spun sincer, AVATARUL tău este cel ce dictează ce anume și cum anume vei scrie pentru a avea SUCCES. Așa că te invit să-l cunoști, să-i cunoști nevoile, felul în care vorbește și apoi să-ți construiești postările special pentru el.

 

Te invit în comunitatea online PREGATESTE-ŢI AFACEREA PENTRU MEDIUL ONLINE pe Facebook

Aboneaza-te la Newsletter

Intra in programul GRATUIT prin care iti poti pregati afacerea pentru online


Marketing by

ActiveCampaign

Articole similare

Gabi Ghimpăşanu

MENTOR&CONSULTANT
SOCIAL MEDIA & MARKETING

Învaţă alături de mine să îţi transformi afacerea online.

Gabi Ghimpasanu

Articole preferate
Curs Social Media
Accesează Programul Gratuit
Layer 1