Evenimentele in anul post-pandemic

Organizația Națiunilor Unite a declarat 2021 Anul internațional al păcii și al încrederii, Anul internațional al economiei creative pentru dezvoltarea durabilă, si dragii mei, creativi va trebui sa fim si noi in ceea ce priveste toate evenimentele care ne faceau viata mai frumoasa inainte de perioada pandemica.

2021 este programat să găzduiască majoritatea evenimentelor majore care au fost inițial programate pentru 2020, evenimente care au fost amânate sau anulate din cauza pandemiei COVID-19 ceea ce ne ofera o perspectiva seducatoare cu privire la evenimentele personale sau profesionale pe care le aveam in plan si ca atare si acestea ne urmeaza in 2021 in speranta ca vor fi duse la indeplinire. Rezistență remarcabilă de care am dat dovada pe parcursul lunilor de izolare pare ca va da roade in urmatoare perioada in care cel mai probabil regulile se vor relaxa si noi vom putea sa ne reluam viata sociala dupa care atat de multi dintre noi tanjim. Daca multe companii aleg sa mearga mai departe in dezvoltarea business-urilor cu organizare de evenimente online, in cazul evenimentelor private de tipul nuntilor, botezurilor si petrecerilor aniversare, actorii principali nu pot renunta la intalnirile face-to-face cu cei dragi.

Ce optiuni avem concret in acest momen, inceputul unui nou an?

Intr-o situatia ca cea prin care am trecut incepand cu Martie 2020, “concret” este un termen care isi pierde din valente in functie de contextul in care este pus. Mai mult ca acum, “concret”, nu si-a pierdut niciodata sensul. Concret nimeni nu poate sa spuna nimic pentru ca este ceva mult prea nou pentru toata omenirea, este schimbarea paradigmei pentru multi din noi ca indivizi si ca societate. Restrictiile aduse de criza din domeniul sanatatii, generate de propagarea rapida a SARS Cov-2, inca in vigoare, nu ne lasa sa ne intalnim chiar daca avem prieteni sau rude care sarbatoresc crestinarea unui copil ori o uniune unica in viata, casatoria.

Lipseste putin insa pana cand aceste reguli se vor imblanzi si vom putea din nou sa ne revedem intr-un cadru festiv organizat.

Cu totii trebuie sa fim pregatiti pentru o renastere a acestor manifestari sociale care sustin buna dispoziție si ne asigura nevoia intrinseca de a socializa unii cu altii.

Pana atunci insa trebuie sa incepem sa planificam minutios fiecare nou pas întrucât o pauza atat de lunga poate genera unele sincope dar mai cu seama noi viziuni, noi idei, noi optiuni, trebuie doar sa fim atenti la ce se intampla in jurul nostru si sa alegem varianta optima pentru noi…un eveniment restrâns, in cadrul familiei sau un eveniment in adevaratul sens al cuvantului, cu multa distractie si multi invitati…asa cum obisnuiam sa avem nu acum foarte mult timp in urma.

Noul an ne aduce un cadru aproape steril in zona organizarii de evenimente: locatii inchise, personal lipsit de exercitiu, oameni cu expertiza in aceasta zona care au fost impinsi de realitatea imediata sa se gandeasca si sa actioneze catre reconversie profesionala – tot acest context desi tradus de multi cu note apocaliptice, pentru HORECA si evenimente reprezinta doar un nou inceput. Cei care au fost suficient de agili incat sa se orienteze rapid catre mediul online, gasind solutii, castigand experienta “din mers”, anul acesta vor beneficia de pe urma efortului depus in 2020, putand sa isi rafineze cunostintele si sa mearga in continuare usor mai relaxat executand evenimente si intalniri online. Aceia dintre dvs., mai traditionalisti, care considera ca business-ul se face intre oameni, nu intre societati comerciale, cu siguranta vor avea ocazia in acest nou an sa reia networking-ul traditional, pus pe pauza timp de un an de zile.

Componenta tehnologica a vietii noastre nu este de neglijat, ne-a adus pe culmile celor mai mari descoperiri ale omenirii insa ceea ce ne face in continuare umani, este interactiunea reala dintre noi – un elixir pe care l-am luat “for granted” pana la inceput de 2020.

Cu ganduri bune si speranta intr-un 2021 care ne va surprinde in bine!

Articole similare

Gabi Ghimpăşanu

MENTOR&CONSULTANT
SOCIAL MEDIA & MARKETING

Învaţă alături de mine să îţi transformi afacerea online.

Gabi Ghimpasanu

Articole preferate
Business (re)Start
Ghiduri Gratuite
Layer 1