Ești deja antreprenor sau dorești sa începi un proiect pe cont propriu, noi iți spunem ca, pe măsură ce trece timpul, este necesar sa te dezvolți. Nu este suficient doar sa-ti dorești sa devii mai bun!
Indiferent de domeniul in care activezi, ca antreprenor, trebuie sa te asiguri ca investești timp in afacerea sau pasiunea ta. Iți pot spune ca este si o atitudine sănătoasă, care te va ajuta sa ramai implicat pe termen lung.
In momentul când investești timp in dezvoltarea ta pe plan personal dar si profesional, iți vei îmbunătății performantele având rezultate mai bune, iar schimbările nu te vor lua pe nepregătite.
Pentru a deveni un antreprenor de succes este important sa cultivi următoarele obiceiuri
- Stabilește-ti obiective clare
- Asculta activ
- Socializează
- Fii autodidact
- Asuma-ti responsabilități
Stabilește obiective clare
Dorința de a ne îmbogăți peste noapte, este un vis ce nu devine realitate! Un adevărat lider își cunoaște business-ul si va stabili obiective realiste.
Ai nevoie de viziune pe termen lung atunci când te gândești la dezvoltarea afacerii tale, acest lucru fiind mai ușor de abordat in momentul când o împarți pe etape, pe care le parcurgi treptat. Uneori este nevoie de ajustezi planul deja gândit.
Este important sa planifici dezvoltarea treptata a business-ului, sa-ti faci un plan de reinvestiții a profitului obținut si sa ajustezi pe parcurs obiectivele pe care ti-ai propus sa le atingi.
Asculta
Este printre cele mai importante obiceiuri pe care trebuie sa te focusezi.
Un bun ascultător știe ce gândește partenerul sau clientul sau, ce sentimente si nevoi are înainte de a avea orice fel de reacție.
Iți recomand sa confirmi mereu mesajul primit in urma discuțiilor, pentru a te asigura ca ai înțeles nevoile sau dorințele interlocutorului si cere feedback mereu, înainte sa-ti prezinți poziția fata de subiectul discutat.
Socializează
Ceea ce am învățat in toți acești ani este ca afacerile sunt de fapt făcute de oameni pentru oameni, si de cele mai multe ori, cu ajutorul altor oameni! Nu rade, orice lucru pe care-l întreprindem il facem pentru clienți sau parteneri de afaceri.
Socializarea este importanta, accesează comunități din domeniul tău de interes, comunica si oferă soluții atunci când ai ocazia. Fii deschis sa întâlnești mereu persoane noi.
In ziua de azi, rețelele de socializare te pot ajuta sa iei legătura cu influenceri sau mai nou cu business angels ce-ti pot oferi sprijin in afacerea ta.
Fii autodidact
Un antreprenor de succes trebuie sa fie mereu la curent cu noutățile din domeniul sau de activitate. Sa cunoască tendințele si sa fie mereu dispus sa învețe si sa se dezvolte. Poți apela la cursuri, seminarii sau sesiuni de training, dar studiul individual trebuie sa-ti devina un obicei.
Te poți abona la newsletter pe site-uri care iți oferă informații prețioase pentru afacerea ta dar mai poți apela si la cărți care iți oferă acces la informații structurate.
Asuma-ti responsabilități
Calea spre succes este pavata cu multa munca si de aici multe responsabilități. In momentul când iți dezvolți afacerea, ești responsabil pentru succesul acesteia. Iți vei arata ție si celor din jur, ca ai putere sa reușești si iți vei depăși limitele impuse.
Încearcă periodic sa aduci îmbunătățiri afacerii tale, gândește-le si asuma-ti absolut tot ce vine la pachet cu acest ajustări. Provocările vor fi pe măsură curajului tău, dar si rezultatele vor fi surprinzătoare.
In încheiere iți oferim si un BONUS
Dezvolta-ti abilitați de leadership
Daca dorești sa iți dezvolți afacerea, este neapărat nevoie sa dezvolți abilitați de lider. Chiar daca in acest moment lucrezi singur si te gândești, de ce as face acest lucru? Iți spun, a fi un bun lider, nu înseamnă ca trebuie sa ai o echipa in sub-ordine! A fi lider, înseamnă ca le oferi tuturor motive sa te urmeze si sa te urmărească, sa le oferi posibilitatea sa vadă ca ești tipul acela de antreprenor care muncește pentru succesul lui si emani energie.
Acum ai înțeles, de ce, a fi un bun lider te ajuta in antreprenoriat?
Cum poți sa-ti îmbunătățești abilitățile de lider?
- Gestionează-ti bine emoțiile
- Dezvolta-ti permanent abilitățile
- Îmbunătățește constant modul in care comunici
- Recunoaște-ti greșelile
- Învață sa identifici persoanele talentate din industrie ta
- Învață sa lucrezi in echipa
- Recunoaște meritele altora, chiar daca ii consideri concurenta
- Devino un mentor pentru cei ce sunt la început in industria ta
- Investește in oameni si in potențialul acestora
- Învață sa fii flexibil
Daca ti-a plăcut acest articol atunci te invit sa îl distribui mai departe. Iar la final te provoc sa-mi spui daca ești deja antreprenor si in ce domeniu activezi?