8 secrete sa rezisti ca si organizator de evenimente

Luminile reflectoarelor, spațiile decorate ca în poveste, emoțiile trăite şi locurile vizitate transformă acest job, organizator de evenimente, într-unul râvnit de foarte multe femei dar şi bărbați!
Se întâmplă însă ca după o perioada de timp, uneori câteva luni, o parte dintre ei renunță!


Este mult mai dificil decât ai fi crezut inițial, este un job solicitant si cu multe provocări, cu multe ore petrecute atât la birou cat si la eveniment.
Sa fii organizator de evenimente este uneori dificil, mai ales atunci când ne apropiem de perioada sarbatorilor, atunci cand ai clienti dificili dar mai ales atunci când natura evenimentelor te țin departe de familie si prieteni.

Am cules cateva sfaturi utile, de care te rog sa tii cont si sa le aplici! Mai ales daca-ti doresti sa faci aceasta meserie mult mai mult timp.

Dormi 8 ore pe noapte

Este un sfat des intalnit in foarte multe situatii, dar in cazul nostru al organizatorilor de evenimente este recomandat sa dormi noapte, mai ales in noptile pe care le petreci acasa. Incearca macar de cateva ori pe saptamana sa prinzi minim 8 ore de somn profund

Incepe ziua de munca devreme

De cele mai multe ori productivitatea „apare” dimineata. Dar in realitate, in aceasta industrie in prima parte a zilei iti recomand sa incepi dialogurile cu furnizorii, clientii devreme pentru a avea timp sa rezolvi pe parcurul zilei task-urile restante din zilele anterioare. In acest fel pregatesti deja „terenul” pentru acestia, solicitarile de oferta sau raspunsurile la oferta in cazul clientilor tai este bine sa le comunici dimineata.

Vei ramane suprins cum aplicand aceasta tehnica, la pranz vei obtine o binemeritata pauza.

Incepe-ti ziua cu un mic dejun energizant

Investeste in tine si in santatea ta! Incepe-ti ziua cu o masa sanatoasa, alaturi de o cafea. Este important ca la inceput de zi sa manaci, uneori poti avea zile aglomerate care sa nu-ti permita sa iei masa asa cum trebuie, in liniste! Pregateste-ti gustari ce pot fi servite in micile momente de pauza sau atunci cand esti pe drum spre client sau spre evenimente

Planifica-ti ziua de lucru si as merge mai departe chiar saptamana

Pentru a evita situatiile neprevazute si a evita stresul lucrurilor neterminate, planifica-ti agenda pentru intreaga saptamana. Stabileste DL-uri clare atat cu tine cat si cu furnizori sau clienti.

Pregateste cererile de oferta sau raspunsurile pentru clienti in avans si programeaza trimiterea acestor e-mailuri la momentul potrivit.

Stabileste intalnirile la inceput de zi sau la final de program, pe cat posibil, pentru a ramane productiv si a avea un flux de lucru optim.

Socializeaza la birou

Echipa de lucru cu timpul iti devine familie. Permite-ti momente de relaxare alaturi de colegi. O masa pe o terasa sau chiar o cafea inainte de o intalnire!

Bucura-te de fiecare zi!

Daca nu faci cu pasiune o activitate, in timp poate deveni cel mai neplacut lucru. Invata sa te bucuri de provocari si stres. Transforma fiecare moment dificil intr-o etapa de invatare. Lucreaza alaturi de oameni de la care poti invata ceva zi de zi.

Nu incepe ziua gandindu-te ce vei face la final de program. Incepe-ti ziua gandidu-te ce poti face in fiecare moment din zi, cu bucurie si zambet.

Lucreaza in echipa si alaturi de ea

In orice eveniment vei lucra in echipa. Cine face parte din echipa? Furnizori, clienti, colaboratori, colegi de birou. Important este sa le oferi sprijin, sa le fii alaturi la fiecare pas, sa organizezi taskurile dar cel mai important sa faci parte din ea.

Comunicarea eficienta in echipa este cel mai important lucru si sa intelegi rolurile fiecarei persoane. Respecta parerile acestora si fii empatic.

Secretul pentru succes, este sa ai o echipa puternica.

Renunta la rolul de „erou” sau „salvator”.

Important este ca la final de eveniment sa ramai in picioare, sa ai energie sa te bucuri alaturi de echipa ta de rezultate. Invata sa delegi si sa ceri ajutor atunci cand consideri ca situatia te depaseste.

 

Acestea sunt doar o parte dintre sfaturile ce ti le pot oferi pentru a rezista si a face cu placere acest job cat mai mult timp.

Iti reamintesc ca atunci cand faci cu pasiune si iti iubesti activitatea timpul va trece mai usor!

Transforma-ti pasiunea intr-o meserie.

Te invit sa descoperi mini cursul GRATUIT – aboneaza-te aici www.skilla.ro

 

 

 

 

Articole similare

Gabi Ghimpăşanu

MENTOR&CONSULTANT
SOCIAL MEDIA & MARKETING

Învaţă alături de mine să îţi transformi afacerea online.

Gabi Ghimpasanu

Articole preferate
Business (re)Start
Ghiduri Gratuite
Layer 1